Активности

ДОПИС ПРИПРЕМЉЕН ЗА СЛАЊЕ ГРАДСКОЈ УПРАВИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА

Поштовани,

Наставници Историје  Смедерева већ дуги низ година, као и сви остали наставници у овом граду, имају велики проблем када су у питању такмичења.

Ђаци, који се припремају за такмичења, су увек наш највећи мотив за рад. То су деца у коју највише наде полажемо, у које највише верујемо и којима би требало да се посветимо најпреданије. Они су наша нада у будућност. Ипак, сваке године ми ту децу разочаравамо тиме што општина нема новца за организацију такмичења и путовања на такмичења. Прошле године  ученици ОШ до последњег дана нису знали да ли ће моћи да оду на Окружно такмичење у Марковац, а тако је и са осталим предметима.

Наставници по закону имају право на дневнице за такмичења, али нама те дневнице нису исплаћиване, напротив сматра се да наш ентузијазам треба да нахрани нас и нашу децу. Свесни смо да и директори школа не желе да се прихвате организације такмичења, првенствено због финансијске ситуације која не дозвољава да се школа домаћин покаже у најбољем светлу. Ми те ђаке можемо да организујемо и активирамо на неки други начин ако општина сматра да такмичења нису довољно важна да би се издвојила средства за њих.

Прво правило педагогије јесте доследност па нам је веома важно да  ученике обавестимо на време, како би било што мање разочарења. Молимо вас да нам писменим путем одговорите да ли ће буџетом града бити издвојена средства за такмичења или не.

Уколико нам дуговања за такмичења за предходну школску годину не буду исплаћена до 5.фебруара 2014. и не добијемо писмено обећање да наши најбољи ученици неће имати проблема да учествују на такмичењима ове године, ми наше ученике нећемо водити на такмичења ове школске године, а медије ћемо обавестити о тој нашој одлуци.

Актив наставника Историје Смедерево

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s